• Ruim 30 jaar ervaring
  • Eigen fabriek
  • ISO 9001 gecertificeerd

Hak4t Research, Development, Training and Experience center, met showroom voor Goedlicht

Circulariteit is in de bouw een high topic. Inmiddels is deze hele sector ervan doordrongen dat circulair bouwen de toekomst is. Heel letterlijk zelfs, want in 2050 wil de Nederlandse overheid dat de bouweconomie volledig circulair is. Een mooi doel en ook bij Hak4t, waar Goedlicht onderdeel van is, staat circulariteit hoog op de agenda. Maar wat houdt circulariteit en circulair bouwen nu exact in en wat doet de Hak4t groep hier dan mee?

Nou, bij Hak4t wordt gewerkt aan een gaaf circulair project, de bouw van het Hak4t  Research, Development, Training and Experience center (ook wel Hak4t RDTE center genoemd). Dit belevingscentrum wordt gevestigd in een volledig circulair gebouw, het voormalige PET paviljoen uit Enschede. Circulariteit gaat er vanuit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later: na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw worden gebruikt. En dat is wat we met het PET-paviljoen doen. 

Het PET paviljoen is bijna 8 jaar geleden ontwikkeld door de stichting Loos.FM samen met de Enschedese architect Michiel de Wit en bestond uit duizenden PET flessen. Het paviljoen van 30 bij 6 meter bestond o.a. uit een stalen frame en wanden gevuld met afvalplastic. En na meerdere andere functies en locaties wordt het paviljoen nu opnieuw opgebouwd in Dedemsvaart. Het stalen frame is inmiddels geplaatst en voor de bouw gebruiken we enkel gebruikte materialen.  Dit zorgt ervoor dat de bouw iets langer duurt, maar er wel volledig circulair gebouwd wordt. Voor de Hak4t groep belangrijk om naast het duurzame karakter van het pand, veel te leren over het circulaire bouwproces. En te laten zien dat een gebouw tijdelijk voor 100% zijn nut kan bewijzen, waarna zonder bouwafval hergebruikt of gerecycled kan worden. In de loop van dit jaar zal het voormalige PET paviljoen haar nieuwe functie als Hak4t Research, Development, Training and Experience Center in Dedemsvaart krijgen. Waar ook de producten van Goedlicht een prominente plek krijgen, zodat jij kunt beleven wat goed licht met je doet! 

Hak4t-RDTE-center-by-night

In het Hak4t RDTE center zal, naast de geïnstalleerde Goedlicht producten ook gewerkt worden aan verschillende innovatieve slimme lichtoplossingen en productinnovaties voor alle activiteiten van de Hak4t groep, te weten; daglicht, kunstlicht, zonwering en zonne-energie. Deze innovaties zullen na productie ook daadwerkelijk geïnstalleerd worden, zodat iedereen kan ervaren wat goed (dag)licht met ons doet! En dat niet alleen. We willen onze kennis ook graag delen. Zo wordt de samenwerking gezocht met onderwijsinstellingen in het HBO en MBO, zoals bijvoorbeeld het Deltion College en RTC Hardenberg. Ook zal het RDTE center ingezet worden als praktijkruimte voor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers en onderaannemers. Zij kunnen zowel binnen als buiten het RDTE center onze producten monteren en installeren. Hierdoor kan de kwaliteit van oplevering van onze producten nog verder geborgd worden. Een win-win situatie waarin we onze kennis kunnen delen.

Wij hopen je in de loop van 2022 te kunnen ontvangen in Hak4t RDTE center, waar jij kunt ervaren wat de standaard modulaire lichtoplossingen uit onze webshop te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld aan de vlakke daglichten, Solatubes, kunststof lichtkoepels, LED verlichting en zonwering. Dus kom, zodra het kan het, eens een kijkje nemen bij ons in Dedemsvaart. En ervaar wat goed licht met je doet!

Hak4t-RDTE-center-vogelvlucht1

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de Privacyverklaring en cookies.

Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep