• Ruim 30 jaar ervaring
  • Eigen fabriek
  • ISO 9001 gecertificeerd

Daksparing-lichtkoepel-goedlicht

Daksparing

Het gedeelte wat uit het dak verwijderd moet worden om bijvoorbeeld een lichtkoepel of lichtstraat te plaatsen noemen we de daksparing.

Dagmaat-lichtkoepel-goedlicht

Dagmaat

De dagmaat (ook wel binnenwerkse maat genoemd) is de maat van een opening waar natuurlijk daglicht door naar binnen kan treden bij bijvoorbeeld een lichtkoepel of lichtstraat.

Buitenmaat-lichtkoepel-goedlicht 

Buitenmaat

De buitenmaat van de lichtkoepel (ook wel koepelmaat genoemd) is de meest buitenste maat van de koepel. Veelal is dit de dag maat +160 mm.

Diffuus-licht

 

Diffuus licht

Diffuus licht is een egaal licht zonder weinig of geen schaduwen. Diffuus licht komt van alle kanten. Het lijkt alsof er geen directe lichtbron is zoals bijvoorbeeld bij bewolking.

 

U-waarde-isolatiewaarde-goedlicht

U-waarde (isolatiewaarde)

De U-waarde of warmtedoorgangscoëfficiënt beschrijft de hoeveelheid warmte die door de ene zijde van het glas naar de andere zijde van het glas toegelaten wordt per seconde, m² en per graad temperatuurverschil. Hoe lager de U-waarde hoe beter het glas thermisch isoleert. Zo heeft bijvoorbeeld isolatieglas een lagere U-waarde dan enkel glas.

 

Polycarbonaat-kunststof-plaat-goedlicht

 

Polycarbonaat

Bij onze lichtstraten wordt veelal polycarbonaat gebruikt. Dit omdat polycarbonaat zeer vormbaar, slagvast en sterk is. Polycarbonaat is 250x slagvaster dan een glasplaat van dezelfde dikte. Ook beschikt polycarbonaat over een perfecte lichttransmissie. Daarnaast is polycarbonaat in veel verschillende kleuren te verkrijgen.

 

Opstand-lichtkoepel-goedlicht

 

Verschillende opstanden

Er zijn verschillende opstanden waar de lichtstraten op geplaatst kunnen worden. Zo kan de opstand gebogen zijn. Dit is erg belangrijk om naar te kijken voor het aanschaffen van uw lichtstraat. De meest voorkomende opstand is een vlakke opstand van staal.

Lees meer Verberg extra tekst
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Complete lichtoplossingen

Goedlicht maakt innovatieve duurzame lichtoplossingen waarbij lichtdoorlatende constructies in glas en/of kunststof leidend zijn. Daar waar nodig wordt het ondersteund met dynamisch kunstlicht of geremd door zon- en warmtewering en indien mogelijk geïntegreerd met zonne-energie opwekking. Hierdoor ontstaat een uniek energieneutraal lichtklimaat.

Laatst bekeken

Eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid

Goedlicht ontwikkelt onder de vleugels van de Hak4t groep een nieuwe lijn lichtproducten, die bestaat uit lichtstraten, kunststof lichtkoepels, vlakke lichtkoepels glas, lichtbuizen, LED verlichting en zonwering gecombineerd met zonne energie voor een brede doelgroep. Een compleet concept dat uitblinkt in eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid.
Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep