• Ruim 30 jaar ervaring
 • Eigen fabriek
 • ISO 9001 gecertificeerd

Lichtstraten

Zonlicht binnenhalen? Dat is een fluitje van een cent voor de lichtstraten van Goedlicht. Je kunt kiezen uit verschillende soorten lichtstraten voor zowel plat dak als hellend dak. Deze zijn verkrijgbaar in zowel kunststof (polycarbonaat) als glas en zijn in verschillende maten leverbaar. Onze lichtadviseurs helpen je graag bij het vinden van de juiste lichtstraat voor jouw situatie.

Onze gebogen lichtstraten van polycarbonaat zijn door SKG-IKOB beproefd op ✓ waterdichtheid, ✓ opwaartse druk, ✓ neerwaartse druk en ✓ doorvalveiligheid volgens de norm NEN-EN 14963.

Lees meer Verberg extra tekst
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Lichtstraat PC gebogen D1202220 Lichtstraat PC gebogen D1202220
Vanaf € 730,24 Incl. BTW
 • Beproefd op EN 14963!
 • Veel maatvoeringen
 • Type met & zonder kopschotten
10% korting
Lichtstraat HR++ glas lessenaarsdak Lichtstraat HR++ glas lessenaarsdak
€ 2.743,00 Vanaf € 2.468,70 Incl. BTW
 • Voorzien van HR++ glas
 • Diverse maatvoeringen
 • 3 kleuren beschikbaar
10% korting
Lichtstraat HR++ glas zadeldak met bouwkundig kopschot Lichtstraat HR++ glas zadeldak met bouwkundig...
€ 3.267,00 Vanaf € 2.940,30 Incl. BTW
 • Hellingshoek 30°
 • Diverse maatvoeringen
 • 3 kleuren beschikbaar
10% korting
Lichtstraat HR++ glas zadeldak met sandwich kopschot Lichtstraat HR++ glas zadeldak met sandwich...
€ 3.916,00 Vanaf € 3.524,40 Incl. BTW
 • Inclusief 2 sandwich kopschotten
 • Diverse maatvoeringen
 • 3 kleuren beschikbaar

Natuurlijk daglicht met lichtstraten

Lichtstraten bieden de mogelijkheid grote hoeveelheden natuurlijk daglicht binnen een gebouw te realiseren. Voldoende daglicht is essentieel voor mens en dier. Daglicht heeft positieve invloed op ons bio-ritme, creativiteit, productiviteit en onze gezondheid. Het is daarom erg belangrijk dat we in contact komen met voldoende natuurlijk daglicht. Een ander voordeel van het plaatsen van een lichtstraat, is dat de ramen van sommige lichtstraten ook te openen zijn, wat zorgt voor een goede ventilatie in de ruimte. Daarnaast zijn sommige lichtstraten uit te breiden met ventilatieroosters.

Onze lichtstraten kunnen op verschillende plekken geplaatst worden, zoals in een badkamer, uitbouw, vide, keuken, woonkamer of overkapping. Lichtstraten zijn zowel geschikt voor particuliere als zakelijke toepassingen en kunnen ook in een bedrijfshal geplaatst worden.

Waar kan ik een lichtstraat plaatsen?

Goedlicht beschikt over een ruim assortiment lichtstraten van hoge kwaliteit. Wij hebben lichtstraten die geschikt zijn voor zowel hellende en platte daken. Zo beschikken wij o.a. over gebogen lichtstraten, lessenaarsdaken, zadeldaken met bouwkundig kopschot en zadeldaken met sandwich kopschot.

Gebogen lichtstraten hebben een ronde, gebogen vorm. Deze lichtstaten zijn zowel geschikt voor vlakke als hellende daken.
Lessenaarsdaken zijn lichtstraten met een rechtopstaand vlak en een hellend vlak. Het hellende vlak is lichtdoorlatend en is geschikt voor meerdere type daken.
Zadeldaken geven de ruimte een ruimer gevoel. Het dak gaat namelijk de hoogte in. Dit type lichtstraat zorgt voor nog meer licht.
Met een vlakke lichtstraat glas kunnen zowel ventilerende als vaste vlakke lichtkoepels in een lange rij gecombineerd worden. Zo kun je genieten van veel licht in jouw gebouw. Dit type lichtstraten zijn geschikt voor zowel platte als hellende daken.

Ook zijn bepaalde lichtstraten met verschillende opties uit te rusten.

Opties:

 • Ventilatie (-roosters) manueel/elektrisch
 • Rook- en warmteafvoer
 • Zon- en warmtewering
 • Wind- en regendetectie
 • Daktoetredingsluiken 

Materiaalkeuze

De lichtstraten zijn in verschillende maten en materialen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen verschillende soorten kunststof en glas. De voordelen van glas zijn dat het geluiddempend werkt, krasvast en duurzaam is en het een heldere lichtinval heeft. De nadelen van glas zijn dat glas vaak duurder is, vuil beter zichtbaar is en dat het zwaarder is.

De voordelen van polycarbonaat zijn dat het 250 keer sterker is dan glas, goedkoper en lichter is dan glas, UV bestendig is en bestand is tegen hoge temperaturen. De nadelen van polycarbonaat zijn dat het gevoeliger is dan glas, je de regen harder hoort tikken dan op glas en dat het een lagere lichtdoorlatenheid heeft.

Advies nodig over lichtstraten?

Benieuwd hoe de lichtstraten van Goedlicht toe te passen zijn in jouw project en naar jouw wensen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste lichtstraat voor jouw toepassing!
Goedlicht biedt ook een totale lichtoplossing voor plekken waar te weinig of juist te veel daglicht komt. Door middel van daglicht producten, zonwering en slimme lampen realiseren wij een duurzame en gezonde hoeveelheid licht wat in een slim management systeem bediend kan worden.

 

Laatst bekeken

Eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid

Goedlicht ontwikkelt onder de vleugels van de Hak4t groep een nieuwe lijn lichtproducten, die bestaat uit lichtstraten, kunststof lichtkoepels, vlakke lichtkoepels glas, lichtbuizen, LED verlichting en zonwering gecombineerd met zonne energie voor een brede doelgroep. Een compleet concept dat uitblinkt in eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid.
Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep