• Ruim 30 jaar ervaring
 • Eigen fabriek
 • ISO 9001 gecertificeerd

Lichtkoepels

Wil je meer daglicht jouw woning of gebouw binnen halen via een plat dak? Bij Goedlicht heb je de keuze uit een ruim assortiment polycarbonaat en acrylaat vierkant-, rechthoekige-, ronde- en piramidevormige lichtkoepels of daklichten.
Voor elke ruimte bieden wij een geschikte koepel. Enkelwandig, dubbelwandig, 3-wandig of 6-wandig bij Goedlicht vind je ze allemaal. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste lichtkoepel voor jouw toepassing. Je hebt de keuze uit Polycarbonaat of Acrylaat, ook wel bekend als PMMA.

Let op dat je voor de montage van een lichtkoepel op het dak een dakopstand nodig hebt.

Lees meer Verberg extra tekst
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Lichtkoepel AC bolvormig 1-wandig helder Lichtkoepel AC bolvormig 1-wandig helder
Vanaf € 64,13 Incl. BTW
 • Acrylaat lichtkoepel helder
 • Niet geïsoleerd
 • Gratis verzending!
Lichtkoepel 30x30cm AC bolvormig 1-wandig helder Lichtkoepel 30x30cm AC bolvormig 1-wandig helder
€ 68,97 Incl. BTW
 • Acrylaat lichtkoepel helder
 • Dagmaat 30x30 cm
 • Gratis verzending!
Lichtkoepel 40x40cm AC bolvormig 1-wandig helder Lichtkoepel 40x40cm AC bolvormig 1-wandig helder
€ 68,97 Incl. BTW
 • Acrylaat lichtkoepel helder
 • Dagmaat 40x40 cm
 • Gratis verzending!

Uitgebreid assortiment lichtkoepels

Een lichtkoepel is ideaal om de juiste hoeveelheid natuurlijk daglicht binnen te laten komen in een donkere ruimte. Voldoende daglicht is essentieel voor mens en dier. Natuurlijk daglicht heeft positieve invloed op ons bioritme, creativiteit, productiviteit én gezondheid. Het is daarom zéér belangrijk dat we in contact komen met voldoende natuurlijk daglicht.

Kies de juiste lichtkoepel voor jouw ruimte of kamer

Onze lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende schalen / wanden, zoals enkelwandig, dubbelwandig en meerwandige lichtkoepels. De keuze voor het aantal schalen of wanden maak je door allereerst te kijken in welke ruimte de lichtkoepel wordt toegepast.

Enkelwandig lichtkoepels

Enkelwandige koepels kun je toepassen in onverwarmde ruimtes zoals een overkapping of carport. De isolatiewaarde is hierbij in mindere mate belangrijk.

Dubbelwandige lichtkoepels

Een dubbelwandige daklicht kun je plaatsen in een gesloten ruimte die geen hoge isolatiewaarde heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schuur.
Het is belangrijk om in dit soort ruimtes gebruik te maken van een 2-wandige koepel om condensvorming te voorkomen.

Meerwandige lichtkoepels

Wil je een lichtkoepel plaatsen in de keuken, badkamer, woonkamer of andere verwarmde leefruimte? Kies dan minimaal een 3-wandige lichtkoepel. Is de ruimte of kamer nog beter geïsoleerd? Koop dan een 4-wandige of 6-wandige (ISO) koepel. 

In verwarmde ruimtes is een hoge isolatiewaarde belangrijk. Hiermee wordt het verlies van warmte en kou beperkt.

De meerwandige lichtkoepels in de kleur opaal worden uitgevoerd met heldere binnenschalen. De meerwandige koepels van polycarbonaat zijn standaard uitgevoerd met een heldere buitenschaal uit polycarbonaat en een binnenschaal uit helder of opaal acrylaat.

Materiaal keuze: Polycarbonaat of acrylaat

Daarnaast kun je kiezen uit een polycarbonaat of acrylaat koepel. Beide materialen zijn UV- en weersbestendig. Polycarbonaat is een hoog slagvast materiaal en werkt preventief bij vandalisme en inbraak. De slagvastheid van polycarbonaat is 300 keer groter dan glas en de slagvastigheid van acrylaat is 25 keer groter dan glas.

Verkrijgbaar in de vormen vierkant, rechthoek of rond

De lichtkoepels van Goedlicht zijn verkrijgbaar in de vormen vierkant, rechthoekig of rond. De schalen van deze vormen koepels zijn bolvormig. De vierkante en rechthoekige variant zijn ook verkrijgbaar in piramidevormige schaal.

Lichtkoepels dagmaat

Bij Goedlicht heb je keuze uit veel verschillende dagmaten, van 40 x 40 cm tot aan 180 x 280 cm. De dagmaat is de maat van een opening waar daglicht door naar binnentreedt. Zit jouw maatvoering er niet bij? Laat het ons weten! Wij kunnen vaak nog veel meer maten en uitvoeringen leveren.

De kleur van de beglazing

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor het type beglazing, het formaat en de vorm van de lichtkoepel moet er ook een keuze worden gemaakt over de kleur van het glas. Hierbij heb je de keuze uit helder of opaal wit.

Heldere lichtkoepels zijn transparant en laten meer meer licht door dan opale lichtkoepels. Opale lichtkoepels zijn niet transparant en hier kan je dan ook niet door heen kijken.

Opale lichtkoepels werken warmtewerend

Door het plaatsen van een lichtkoepel geniet je van veel daglicht in je woning of gebouw. Maar tijdens warme zomers wil je dit licht en de bijbehorende warmte misschien wel buiten houden. Dit kun je doen door zonwering aan de buitenzijde of binnenzijde te plaatsen, of door een lichtkoepel te plaatsen van hittebestendig of warmtewerend materiaal. Opale lichtkoepels werken warmtewerend en zijn dus de ideale keuze wanneer je de warmte en het zonlicht buiten wilt houden.

Losse lichtkoepels en koepels met opstanden

Een kunststof lichtkoepel dient op het dak gemonteerd te worden met een opstand. Koop een daklicht los of compleet inclusief een bijbehorende opstand. Wij leveren verschillende soorten PVC en Polyester opstanden.

Het assortiment opstanden is te vinden op de pagina opstanden.  

PVC opstanden

Opstanden in PVC zijn meerwandig uitgevoerd en voorzien van extra isolatie. Dit zorgt voor een optimale isolatie! Voor een goede hechting met de dakbedekking is de buitenzijde geprofileerd. Tevens is een pvc-opstand licht, sterk, strak afgewerkt en makkelijk te onderhouden. Een bijkomend voordeel is dat deze opstanden volledig recyclebaar zijn.

Polyester opstanden

De opstanden in polyester zijn dubbelwandig uitgevoerd met een vulling van polyurethaanhardschuim. Om de dakbedekking goed te laten hechten is de buitenzijde ruw en afgewerkt met een weerbestendige topcoating.

Inbraakvertragend bevestigingssysteem

Bij elke bestelling wordt standaard een uniek hoogslagvast polycarbonaat bevestigingssysteem meegeleverd. Dit systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Anti-diefstal kap
 • EPDM ring
 • Optimale afstandsbepaling
 • PE band

Het bevestigingssysteem is voorzien van een schroefdop en een effectieve anti-diefstalzekering welke inbraakvertragend werkt.

Goedlicht-lichtkoepels-anti-diefstal-bevestiging

Eenvoudige montage

Voor de montage van een lichtkoepel en dakopstanden ontvang je van ons een montage instructie. Nu al nieuwsgierig geworden hoe de montage in zijn werking gaat? Bij elk product kun je onder downloads de handleiding alvast inzien en downloaden.

Dagkantkokers voor een strakke afwerking van het plafond

Met een dagkantkoker kun je de ruimte tussen het binnenplafond en de opstand strak afwerken. Ze zijn gemaakt van PVC en zijn verkrijgbaar in vierkante, rechthoekige en ronde modellen. Je hebt keuze uit de twee verschillende hoogtes 60 cm en 100 cm, welke naar eigen wens is in te korten. Wil je LED verlichting in de koker? Vraag onze klantenservice naar de mogelijkheden.

10 jaar garantie op lichtkoepels

Je hebt 10 jaar garantie op lichtkoepels, opstanden en ventilatieramen. De producten dienen volgens de Goedlicht voorschriften gemonteerd te worden.

Hoe groot moet een lichtkoepel zijn? 

De ideale grootte van een lichtkoepel hangt af van verschillende factoren, zoals de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd en het beoogde doel ervan. Wij hebben een paar richtlijnen opgesteld om jou te helpen bij het bepalen van de juiste afmetingen voor je lichtkoepel:

 1. Doel van de lichtkoepel: Bedenk wat je wilt bereiken met de lichtkoepel. Wil je meer natuurlijk licht binnenlaten, ventilatie mogelijk maken of beide? Het bepalen van het hoofddoel zal je helpen in de zoektocht naar de juiste grootte.
 2. Afmeting van de ruimte: Meet de afmetingen van de ruimte waarin je de lichtkoepel wilt installeren. Dit omvat de lengte en breedte van het dakoppervlak of de vloer eronder. Deze metingen zullen je een algemeen idee geven van de beschikbare ruimte voor de lichtkoepel.
 3. Verhouding tussen de ruimte en lichtkoepel: Over het algemeen wordt aanbevolen dat de grootte van de lichtkoepel ongeveer 5-15% van het vloeroppervlak van de ruimte is. Dit zorgt voor een evenwichtige hoeveelheid natuurlijk licht zonder de esthetiek of functionaliteit van de ruimte te verstoren.
 4. Functioneel of esthetisch: Soms wordt een lichtkoepel esthetisch ingezet is het niet zozeer bedoeld is om natuurlijk licht binnen te laten. In dat geval ben je flexibeler met de grootte en kun je de voorkeur geven aan esthetische overwegingen. Een lichtkoepel met opstand zorgt er namelijk voor dat je een verhoging in het plafond hebt en dat kan een ruimte en grotere en ruimtelijkere sfeer geven. 
 5. Raadpleeg een professional: Bij twijfel is het altijd verstandig om een professional te raadplegen, zoals een architect, aannemer of een bouwadviseur. Zij kunnen jouw specifieke woon- of werksituatie beoordelen, rekening houdend met factoren zoals de oriëntatie van het gebouw, de locatie en de lokale klimaatcondities, om je te helpen de ideale grootte voor de lichtkoepel te bepalen. 

Onthoud dat deze richtlijnen algemeen advies zijn en dat de uiteindelijke keuze afhangt van jouw persoonlijke voorkeuren en de specifieke kenmerken van de ruimte waarin de lichtkoepel toegepast moet worden. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies de grootte van de lichtkoepel die het beste past bij jouw behoeften en wensen.

Laatst bekeken

Eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid

Goedlicht ontwikkelt onder de vleugels van de Hak4t groep een nieuwe lijn lichtproducten, die bestaat uit lichtstraten, kunststof lichtkoepels, vlakke lichtkoepels glas, lichtbuizen, LED verlichting en zonwering gecombineerd met zonne energie voor een brede doelgroep. Een compleet concept dat uitblinkt in eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid.
Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep