• Ruim 30 jaar ervaring
 • Eigen fabriek
 • ISO 9001 gecertificeerd

Lichtkoepels

In een wereld waar licht zoveel meer is dan alleen maar verlichting, brengt Goedlicht letterlijk en figuurlijk 'goed licht' binnen in jouw leven. Als specialist in lichtkoepels bieden we je een uitgebreid assortiment aan mogelijkheden om je huis of werkplek te verrijken met natuurlijk daglicht. Lichtkoepels zijn niet alleen een bron van licht, ze zijn ook een slimme keuze voor energiebesparing en comfort.

Bij Goedlicht begrijpen we dat elke ruimte uniek is en daarom verdient elke ruimte zijn eigen perfecte lichtoplossing. Of je nu op zoek bent naar een enkelwandige lichtkoepel voor eenvoudige toepassingen, een dubbelwandige voor betere isolatie, of misschien zelfs een driewandige of vierwandige voor maximale energie-efficiëntie, wij hebben het allemaal. En met materialen variërend van het veelzijdige acrylaat tot het slagvaste polycarbonaat, zorgen we ervoor dat jouw keuze niet alleen mooi is, maar ook sterk.

Laat Goedlicht je gids zijn in de keuze voor de beste lichtkoepel. Ontdek de mogelijkheden, voel de voordelen, en transformeer je ruimte met het licht dat het verdient.

Lees meer Verberg extra tekst
1 2 3 van 71
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Lichtkoepel 30x30cm AC bolvormig 1-wandig helder Lichtkoepel 30x30cm AC bolvormig 1-wandig helder
€ 68,97 Incl. BTW
 • Acrylaat lichtkoepel helder
 • Dagmaat 30x30 cm
 • Gratis verzending!
Lichtkoepel 40x40cm AC bolvormig 1-wandig helder Lichtkoepel 40x40cm AC bolvormig 1-wandig helder
€ 68,97 Incl. BTW
 • Acrylaat lichtkoepel helder
 • Dagmaat 40x40 cm
 • Gratis verzending!
1 2 3 van 71

Uitgebreid assortiment lichtkoepels

Voordelen van Lichtkoepels

Lichtkoepels bieden tal van voordelen. Door de installatie van een lichtkoepel kun je genieten van de volgende voordelen:

 1. Gratis natuurlijk daglicht: Een van de grootste voordelen van lichtkoepels is de toevoer van natuurlijk daglicht. Daglicht is niet alleen prettiger en gezonder dan kunstlicht, het is ook nog eens gratis. Het helpt je dus om de energiekosten te verlagen.
 2. Energie-efficiëntie: Lichtkoepels dragen bij aan een betere energie-efficiëntie van gebouwen en huizen. Ze helpen de warmte-isolatie te verbeteren en kunnen in bepaalde uitvoeringen, zoals dubbelwandige, driewandige of vierwandige lichtkoepels, de warmteverlies aanzienlijk verminderen. Dit leidt tot lagere verwarmingskosten in de winter en koelere interieurs in de zomer.
 3. Verbeterde Ventilatie: Sommige lichtkoepels kunnen worden uitgerust met ventilatieopties, waardoor je frisse lucht in je ruimte kunt brengen zonder de noodzaak van airconditioning of andere mechanische ventilatiesystemen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid.
 4. Duurzaamheid en Sterkte: Materialen zoals polycarbonaat maken lichtkoepels bijzonder slagvast en duurzaam. Ze zijn bestand tegen inbraak en extreme weersomstandigheden, waaronder hagel en sterke wind, wat zorgt voor een lange levensduur.
 5. Veelzijdigheid: Met een breed scala aan beschikbare materialen, afmetingen en uitvoeringen, zoals enkelwandige, dubbelwandige, driewandige, of zelfs vierwandige lichtkoepels, is er altijd een lichtkoepel die past bij jouw specifieke behoeften en esthetische voorkeuren.
 6. Makkelijke Installatie en Onderhoud: Lichtkoepels zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en vereisen minimaal onderhoud. Ze komen vaak met alles wat je nodig hebt voor montage, inclusief bevestigingsmateriaal, en bieden vele jaren van zorgeloos gebruik met minimale behoefte aan onderhoud of vervanging.

Let op dat je voor de montage van een lichtkoepel op het dak een dakopstand nodig hebt.

Ons Aanbod aan Lichtkoepels

Uitgebreid Assortiment Lichtkoepels

Bij Goedlicht is het onze missie om jouw ruimtes te verlichten met de perfecte hoeveelheid natuurlijk daglicht. Lichtkoepels zijn niet alleen een toonbeeld van functionaliteit en design, maar ze zijn ook cruciaal voor ons welzijn. Of het nu gaat om een verhoogde productiviteit, creativiteit of een boost voor je gezondheid, de invloed van natuurlijk licht is onmiskenbaar.

Goedkope Lichtkoepels

Bij Goedlicht begrijpen we dat het optimaliseren van je budget net zo belangrijk is als het verlichten van je ruimtes. Daarom hebben we ons assortiment uitgebreid met goedkope lichtkoepels, ideaal voor projecten waar de kosten in de gaten gehouden moeten worden zonder in te leveren op de kwaliteit. Deze lichtkoepels zijn beschikbaar in diverse materialen en afmetingen, waardoor ze een perfecte balans bieden tussen prijs en prestatie.

Grote Lichtkoepels

Voor degenen die op zoek zijn naar een statement piece of simpelweg een grotere ruimte willen voorzien van daglicht, bieden onze grote lichtkoepels een indrukwekkende oplossing. Deze grootformaat koepels zorgen voor een maximale lichtinval en transformeren elke ruimte in een heldere, uitnodigende omgeving.

Elektrische Lichtkoepel

Technologie en comfort komen samen in onze elektrische lichtkoepels. Met een druk op de knop open je de lichtkoepel voor ventilatie of sluit je deze voor isolatie, ideaal voor hooggeplaatste of moeilijk bereikbare installaties. Deze lichtkoepels combineren gemak met energie-efficiëntie en zijn een slimme toevoeging aan elk modern huis of kantoor.

Waar moet je op letten met het kopen van een lichtkoepel voor een bepaalde ruimte?

De keuze voor een lichtkoepel hangt sterk af van de specifieke eisen van de ruimte. Voor vochtige ruimtes zoals badkamers, raden we lichtkoepels aan met hoge condensweerstand, terwijl voor keukens, waar temperatuur en luchtstroom belangrijk zijn, ventilatieopties cruciaal kunnen zijn. Overweeg de isolatiewaarde, lichtdoorlatendheid, en ventilatiemogelijkheden bij het maken van je keuze.

Lichtkoepel op Maat

Voor unieke ruimtes of specifieke designeisen bieden we lichtkoepels op maat aan. Deze service stelt je in staat om de perfecte lichtoplossing te creëren die volledig is afgestemd op jouw behoeften, van de grootte en vorm tot het type beglazing en ventilatieopties.

Kies de Juiste Lichtkoepel voor Jouw Ruimte

Onze lichtkoepels zijn beschikbaar in diverse wandconfiguraties en materialen, van enkelwandig tot meerwandige constructies, en van het veelzijdige acrylaat tot het onverwoestbare polycarbonaat. Afhankelijk van de locatie waar je jouw lichtkoepel installeert, kun je kiezen voor een eenvoudige enkelwandige lichtkoepel voor bijvoorbeeld een carport, of een meerwandige versie voor leefruimtes waar een hoge isolatiewaarde van belang is.

 • Enkelwandige lichtkoepels: Ideaal voor onverwarmde ruimtes. Ze bieden bescherming en licht zonder de noodzaak voor hoge isolatie.
 • Dubbelwandige lichtkoepels: Een stap verder voor ruimtes die wel afgesloten zijn maar geen hoge isolatie-eisen hebben, zoals een schuur.
 • Meerwandige lichtkoepels: Voor verwarmde leefruimtes zoals je keuken of woonkamer, raden wij meerwandige lichtkoepels aan. Kies voor een driedubbele wand voor goede isolatie en voor een vierwandige of zelfs een zeswandige ISO-koepel voor de best geïsoleerde ruimtes.

Het materiaal is ook van belang. Polycarbonaat is uitermate slagvast en ideaal voor gebieden waar inbraakpreventie een prioriteit is. Acrylaat, met een slagvastheid die 25 keer groter is dan glas, biedt een duurzame en veelzijdige optie.

Vormen en Maten voor Iedere Behoefte

Onze lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen – van vierkant, rechthoekig tot rond – en in diverse maten. Van compacte 40 x 40 cm koepels tot imposante 180 x 280 cm opties, wij hebben de dagmaat die je zoekt. En als je iets echt specifieks nodig hebt, laat het ons weten; maatwerk is onze specialiteit.

 • Kleur van de Beglazing: Kies tussen helder voor maximale lichtdoorlatendheid of opaal voor een warmtewerende en privacy biedende oplossing.
 • Hittebestendige Opties: Voor de zomermaanden bieden wij opale lichtkoepels die warmtewerend zijn, perfect om de warmte buiten te houden.

Kies bijvoorbeeld uit de volgende maten lichtkoepels:

 • lichtkoepel 40x40
 • lichtkoepel 50x50
 • lichtkoepel 100x100 (los zonder opstand)
 • lichtkoepel 120x120
 • lichtkoepel 150x150
 • lichtkoepel 160x160
 • lichtkoepel 170x170
 • lichtkoepel 190x190
 • lichtkoepel 180x280

Complete Sets en Montagegemak

Elke lichtkoepel komt met de mogelijkheid om te kiezen voor een bijpassende PVC of polyester opstand. Onze PVC opstanden zijn isolerend en makkelijk te onderhouden, terwijl polyester opstanden zorgen voor een stevige, weerbestendige ondergrond.

Met elke bestelling ontvang je een inbraakvertragend bevestigingssysteem, inclusief een anti-diefstal kap en EPDM ring voor maximale veiligheid.

PVC opstanden

Opstanden in PVC zijn meerwandig uitgevoerd en voorzien van extra isolatie. Dit zorgt voor een optimale isolatie! Voor een goede hechting met de dakbedekking is de buitenzijde geprofileerd. Tevens is een PVC-opstand licht, sterk, strak afgewerkt en makkelijk te onderhouden. Een bijkomend voordeel is dat deze opstanden volledig recyclebaar zijn.

Polyester opstanden

De opstanden in polyester zijn dubbelwandig uitgevoerd met een vulling van polyurethaanhardschuim. Om de dakbedekking goed te laten hechten is de buitenzijde ruw en afgewerkt met een weerbestendige topcoating.

Inbraakvertragend bevestigingssysteem

Bij elke bestelling wordt standaard een uniek hoogslagvast polycarbonaat bevestigingssysteem meegeleverd. Dit systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Anti-diefstal kap
 • EPDM ring
 • Optimale afstandsbepaling
 • PE band

Het bevestigingssysteem is voorzien van een schroefdop en een effectieve anti-diefstalzekering welke inbraakvertragend werkt.

Montage

We zorgen ervoor dat de installatie van je lichtkoepel soepel verloopt met een duidelijke instructie. Voor een strakke afwerking bieden we ook dagkantkokers aan, die verkrijgbaar zijn in diverse vormen en hoogtes.

Dagkantkokers voor een strakke afwerking van het plafond

Met een dagkantkoker kun je de ruimte tussen het binnenplafond en de opstand strak afwerken. Ze zijn gemaakt van PVC en zijn verkrijgbaar in vierkante, rechthoekige en ronde modellen. Je hebt keuze uit de twee verschillende hoogtes 60 cm en 100 cm, welke naar eigen wens is in te korten. Wil je LED verlichting in de koker? Vraag onze klantenservice naar de mogelijkheden.

10 jaar garantie op lichtkoepels

Je hebt 10 jaar garantie op lichtkoepels, opstanden en ventilatieramen. De producten dienen volgens de Goedlicht voorschriften gemonteerd te worden.

Garantie en Expertise

Goedlicht staat voor kwaliteit, daarom heb je op alle lichtkoepels, opstanden en ventilatieramen 10 jaar garantie. Onze producten zijn vervaardigd om te voldoen aan de hoogste standaarden en voor een zorgeloze, langdurige ervaring.

Specifieke Toepassingen en Aanbevelingen

 • Goedkope Lichtkoepels: Voor budgetbewuste projecten biedt Goedlicht economische opties zonder in te boeten op kwaliteit of duurzaamheid.
 • Grote Lichtkoepels: Voor grotere ruimtes of om een statement te maken, bekijk onze selectie van grootformaat lichtkoepels voor maximale impact.
 • Elektrische Lichtkoepels: Voor gemak en controle, kies onze elektrische lichtkoepels voor moeilijk bereikbare of hooggeplaatste installaties.
 • Lichtkoepels op Maat: Voor unieke ruimtes of specifieke ontwerpvereisten, neem contact op voor een op maat gemaakte lichtkoepeloplossing.

Lichtkoepel Kopen

Waar moet je op letten met het kopen van een lichtkoepel voor een bepaalde ruimte?

 • De keuze voor een lichtkoepel hangt sterk af van de specifieke eisen van de ruimte. Voor vochtige ruimtes zoals badkamers, raden we lichtkoepels aan met hoge condensweerstand, terwijl voor keukens, waar temperatuur en luchtstroom belangrijk zijn, ventilatieopties cruciaal kunnen zijn. Overweeg de isolatiewaarde, lichtdoorlatendheid, en ventilatiemogelijkheden bij het maken van je keuze.
 • Lichtkoepel op Maat: Voor unieke ruimtes of specifieke designeisen bieden we lichtkoepels op maat aan. Deze service stelt je in staat om de perfecte lichtoplossing te creëren die volledig is afgestemd op jouw behoeften, van de grootte en vorm tot het type beglazing en ventilatieopties.
 • Kies de Juiste Lichtkoepel voor Jouw Ruimte: Onze lichtkoepels zijn beschikbaar in diverse wandconfiguraties en materialen, van enkelwandig tot meerwandige constructies, en van het veelzijdige acrylaat tot het onverwoestbare polycarbonaat. Afhankelijk van de locatie waar je jouw lichtkoepel installeert, kun je kiezen voor een eenvoudige enkelwandige lichtkoepel voor bijvoorbeeld een carport, of een meerwandige versie voor leefruimtes waar een hoge isolatiewaarde van belang is.

Verschil Tussen Polycarbonaat en Acrylaat

Eigenschap

Polycarbonaat

Acrylaat

Slagvastheid

Zeer hoog (300x sterker dan glas)

Hoog (25x sterker dan glas)

UV-bestendigheid

Uitstekend

Uitstekend

Isolatiewaarde

Goed (beter bij meerwandige opties)

Gemiddeld

Prijs

Hoger

Lager

Esthetiek

Helder zicht

Helder zicht met optie voor opaal

Installatiegemak en Accessoires

Elke Goedlicht lichtkoepel is ontworpen voor eenvoudige installatie. We bieden ook een reeks accessoires, inclusief opstanden in PVC of polyester voor extra isolatie en duurzaamheid.

Installatie en Onderhoud

De installatie van een lichtkoepel is eenvoudig en snel te monteren. De voordelen van een lichtkoepel op een rij:

 • Laat daglicht binnen
 • Laat verse lucht binnen
 • Eenvoudig te monteren
 • Makkelijk te onderhouden
 • Veilig en betrouwbaar
 • Duurzaam en milieuvriendelijk

Koop jouw Lichtkoepel bij Goedlicht

Bij Goedlicht vind je een ruim assortiment aan lichtkoepels voor elke toepassing. Of je nu op zoek bent naar een enkelwandige, dubbelwandige, driewandige, of zelfs vierwandige lichtkoepel, wij hebben het in huis. Ook voor speciale wensen, zoals elektrische bediening, grote maten, of maatwerk, ben je bij ons aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of bestel direct online!

Conclusie

Als specialist in lichtkoepels biedt Goedlicht een uitgebreid assortiment van hoogwaardige lichtoplossingen voor elke ruimte. Met voordelen zoals gratis natuurlijk daglicht, energie-efficiëntie, verbeterde ventilatie en duurzaamheid, is het installeren van een lichtkoepel een slimme investering in je huis of werkplek. Met ons diverse aanbod van materialen, vormen, maten en opties, is er altijd een lichtkoepel die perfect aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. Kies Goedlicht voor de beste lichtervaring en transformeer je ruimte met het licht dat het verdient.

Neem Contact Op

Heb je vragen over onze lichtkoepels of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Aarzel niet om contact op te nemen met ons deskundige team. We staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte lichtoplossing voor jouw project.

Veelgestelde Vragen

 1. Hoe Meet Je Een Lichtkoepel Op?
  Het meten van een lichtkoepel begint met het vaststellen van de dagmaat, wat de opening in het dak is waar de koepel zal worden geplaatst. Meet zorgvuldig de breedte en lengte van deze opening om de juiste maatvoering te bepalen voor een perfecte pasvorm van de lichtkoepel.
 2. Waarom Kiezen Voor Een Lichtkoepel?
  Het installeren van een lichtkoepel biedt tal van voordelen. Allereerst zorgt het voor meer natuurlijk lichtinval, waardoor de ruimte helderder en uitnodigender wordt. Dit kan niet alleen de behoefte aan kunstmatige verlichting verminderen, maar ook de energiekosten verlagen. Bovendien draagt een overvloed aan natuurlijk licht bij aan het welzijn van de bewoners door een positief effect te hebben op hun gemoedstoestand en productiviteit.
 3. Verschil Tussen Lichtkoepel en Lichtstraat?
  Een belangrijk onderscheid tussen een lichtkoepel en een lichtstraat is de structuur en opstelling. Lichtkoepels zijn individuele units die op een specifieke locatie in het dak worden geplaatst, meestal boven een bepaalde ruimte. Ze zijn vaak compacter en worden gebruikt om een enkele ruimte van natuurlijk licht te voorzien. Aan de andere kant bestaan lichtstraten uit meerdere lichtkoepels die langs een daklijn worden geïnstalleerd, waardoor ze geschikt zijn voor grotere ruimtes of gangen waar een continu strook van natuurlijk licht gewenst is. Dit maakt lichtstraten ideaal voor commerciële gebouwen of uitgestrekte woonruimtes waar een uniforme lichtinval nodig is.
 4. Hoe groot moet een lichtkoepel zijn? 
  De ideale grootte van een lichtkoepel hangt af van verschillende factoren, zoals de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd en het beoogde doel ervan. Wij hebben een paar richtlijnen opgesteld om jou te helpen bij het bepalen van de juiste afmetingen voor je lichtkoepel:
 1. Doel van de lichtkoepel: Bedenk wat je wilt bereiken met de lichtkoepel. Wil je meer natuurlijk licht binnenlaten, ventilatie mogelijk maken of beide? Het bepalen van het hoofddoel zal je helpen in de zoektocht naar de juiste grootte.
 2. Afmeting van de ruimte: Meet de afmetingen van de ruimte waarin je de lichtkoepel wilt installeren. Dit omvat de lengte en breedte van het dakoppervlak of de vloer eronder. Deze metingen zullen je een algemeen idee geven van de beschikbare ruimte voor de lichtkoepel.
 3. Verhouding tussen de ruimte en lichtkoepel: Over het algemeen wordt aanbevolen dat de grootte van de lichtkoepel ongeveer 5-15% van het vloeroppervlak van de ruimte is. Dit zorgt voor een evenwichtige hoeveelheid natuurlijk licht zonder de esthetiek of functionaliteit van de ruimte te verstoren.
 4. Functioneel of esthetisch: Soms wordt een lichtkoepel esthetisch ingezet is het niet zozeer bedoeld is om natuurlijk licht binnen te laten. In dat geval ben je flexibeler met de grootte en kun je de voorkeur geven aan esthetische overwegingen. Een lichtkoepel met opstand zorgt er namelijk voor dat je een verhoging in het plafond hebt en dat kan een ruimte en grotere en ruimtelijkere sfeer geven. 
 5. Raadpleeg een professional: Bij twijfel is het altijd verstandig om een professional te raadplegen, zoals een architect, aannemer of een bouwadviseur. Zij kunnen jouw specifieke woon- of werksituatie beoordelen, rekening houdend met factoren zoals de oriëntatie van het gebouw, de locatie en de lokale klimaatcondities, om je te helpen de ideale grootte voor de lichtkoepel te bepalen. 

Onthoud dat deze richtlijnen algemeen advies zijn en dat de uiteindelijke keuze afhangt van jouw persoonlijke voorkeuren en de specifieke kenmerken van de ruimte waarin de lichtkoepel toegepast moet worden. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies de grootte van de lichtkoepel die het beste past bij jouw behoeften en wensen.

Laatst bekeken

Eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid

Goedlicht ontwikkelt onder de vleugels van de Hak4t groep een nieuwe lijn lichtproducten, die bestaat uit lichtstraten, kunststof lichtkoepels, vlakke lichtkoepels glas, lichtbuizen, LED verlichting en zonwering gecombineerd met zonne energie voor een brede doelgroep. Een compleet concept dat uitblinkt in eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid.
Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep