• Ruim 30 jaar ervaring
  • Eigen fabriek
  • SKG-IKOB beproefd

Lichtkoepels

Wilt u meer daglicht uw woning of gebouw binnen halen via een plat dak? Bij Goedlicht heeft u keuze uit een ruim assortiment polycarbonaat en acrylaat vierkant-, rechthoekige-, ronde- en piramidevormige lichtkoepels of daklichten.
Voor elke ruimte bieden wij een geschikte koepel. Enkelwandig, dubbelwandig, 3-wandig of 6-wandig bij Goedlicht vind u ze allemaal. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste lichtkoepel voor uw toepassing. U heeft de keuze uit Polycarbonaat of Acrylaat, ook wel bekend als PMMA.

Let op dat u voor de montage van een lichtkoepel op het dak een dakopstand nodig heeft.

Wilt u meer daglicht uw woning of gebouw binnen halen via een plat dak? Bij Goedlicht heeft u keuze uit een ruim assortiment polycarbonaat en acrylaat vierkant-, rechthoekige-, ronde- en... Meer lezen »
Venster sluiten
Lichtkoepels

Wilt u meer daglicht uw woning of gebouw binnen halen via een plat dak? Bij Goedlicht heeft u keuze uit een ruim assortiment polycarbonaat en acrylaat vierkant-, rechthoekige-, ronde- en piramidevormige lichtkoepels of daklichten.
Voor elke ruimte bieden wij een geschikte koepel. Enkelwandig, dubbelwandig, 3-wandig of 6-wandig bij Goedlicht vind u ze allemaal. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste lichtkoepel voor uw toepassing. U heeft de keuze uit Polycarbonaat of Acrylaat, ook wel bekend als PMMA.

Let op dat u voor de montage van een lichtkoepel op het dak een dakopstand nodig heeft.

1 2 van 2
Geen resultaten gevonden voor de filter!
15% korting
LICHTKOEPEL AC BOLVORMIG 1-WANDIG D1102130-01 LICHTKOEPEL AC BOLVORMIG 1-WANDIG D1102130-01
€ 151,08 Vanaf € 128,42 Incl. BTW
15% korting
LICHTKOEPEL AC BOLVORMIG 2-WANDIG D1102130-02 LICHTKOEPEL AC BOLVORMIG 2-WANDIG D1102130-02
€ 81,29 Vanaf € 69,10 Incl. BTW
15% korting
LICHTKOEPEL AC BOLVORMIG 3-WANDIG D1102130-03 LICHTKOEPEL AC BOLVORMIG 3-WANDIG D1102130-03
€ 105,10 Vanaf € 89,34 Incl. BTW
15% korting
LICHTKOEPEL PC BOLVORMIG 2-WANDIG D1102120-01 LICHTKOEPEL PC BOLVORMIG 2-WANDIG D1102120-01
€ 111,67 Vanaf € 94,92 Incl. BTW
15% korting
LICHTKOEPEL PC BOLVORMIG 3-WANDIG D1102120-02 LICHTKOEPEL PC BOLVORMIG 3-WANDIG D1102120-02
€ 126,45 Vanaf € 107,48 Incl. BTW
15% korting
LICHTKOEPEL AC ROND 2-WANDIG D1102330-02 LICHTKOEPEL AC ROND 2-WANDIG D1102330-02
€ 106,75 Vanaf € 90,74 Incl. BTW
15% korting
LICHTKOEPEL PC ROND 2-WANDIG D1102320 LICHTKOEPEL PC ROND 2-WANDIG D1102320
€ 122,34 Vanaf € 103,99 Incl. BTW
15% korting
LICHTKOEPEL AC PIRAMIDE 2-WANDIG D1106120 LICHTKOEPEL AC PIRAMIDE 2-WANDIG D1106120
€ 176,54 Vanaf € 150,06 Incl. BTW
15% korting
LICHTKOEPEL PC PIRAMIDE 2-WANDIG D1106130 LICHTKOEPEL PC PIRAMIDE 2-WANDIG D1106130
€ 226,62 Vanaf € 192,63 Incl. BTW
1 2 van 2

Uitgebreid assortiment lichtkoepels

Een lichtkoepel is ideaal om de juiste hoeveelheid natuurlijk daglicht binnen te laten komen in een donkere ruimte. Voldoende daglicht is essentieel voor mens en dier. Natuurlijk daglicht heeft positieve invloed op ons bioritme, creativiteit, productiviteit en gezondheid. Het is daarom zéér belangrijk dat we in contact komen met voldoende natuurlijk daglicht.

Kies de juiste lichtkoepel voor uw ruimte of kamer

De keuze voor het aantal schalen of wanden maakt u door allereest te kijken in welke ruimte de lichtkoepel wordt toegepast.

Daarnaast kunt u kiezen uit een polycarbonaat of acrylaat koepel. Polycarbonaat is een hoogslagvast materiaal en werkt preventief bij vandalisme en inbraak. De slagvastheid is 300 keer groter dan glas en acrylaat is 25 keer groter dan glas.

1-wandig
Enkelwandige koepels kunt u toepassen in onverwarmde ruimtes zoals een overkapping of carport. De isolatiewaarde is hierbij in mindere mate belangrijk.

2-wandig
Een dubbelwandige daklicht kunt u plaatsen in een gesloten ruimte die geen hoge isolatiewaarde heeft. Denk hierbij aan een gesloten ruimte zoals bijvoorbeeld een schuur.
Het is belangrijk om in dit soort ruimtes gebruik te maken van een 2-wandige koepel om condensvorming te voorkomen.

3-wandig, 4-wandig of 6-wandig
Wilt u een lichtkoepel plaatsen in de keuken, woonkamer of andere verwarmde leefruimte? Kies dan minimaal een driewandige lichtkoepel. Is de ruimte of kamer nog beter geïsoleerd? Koop dan een 4-wandige of 6-wandige (ISO) koepel.
In verwarmde ruimtes is een hoge isolatiewaarde belangrijk. Hiermee wordt het verlies van warmte en kou beperkt.

Dagmaat

Bij Goedlicht heeft u keuze uit veel verschillende dagmaten, van zowel 40 x 40 cm tot aan 180 x 280 cm. De dagmaat is de maat van een opening waar daglicht door naar binnentreedt. Zit uw maatvoering er niet bij? Laat het ons weten! Wij kunnen vaak nog veel meer maten en uitvoeringen leveren. 

Losse lichtkoepels en koepels met opstanden

Een kunststof lichtkoepel dient op het dak gemonteerd te worden met een opstand. Koop een daklicht los of compleet inclusief een bijbehorende opstand. Wij leveren verschillende soorten PVC en Polyester opstanden.

PVC opstanden 

Opstanden in PVC zijn meerwandig uitgevoerd en voorzien van extra isolatie. Dit zorgt voor een optimale isolatie! Voor een goede hechting met de dakbedekking is de buitenzijde geprofileerd.Tevens is een pvc-opstand licht, sterk, strak afgewerkt en makkelijk te onderhouden. Een bijkomend voordeel is dat deze opstanden volledig recyclebaar zijn.

Polyester opstanden

De opstanden in polyester zijn dubbelwandig uitgevoerd met een vulling van polyurethaanhardschuim. Om de dakbedekking goed te laten hechten is de buitenzijde ruw en afgewerkt met een weerbestendige topcoating.

Meerwandige uitvoeringen

De meerwandige lichtkoepels in de kleur opaal worden uitgevoerd met heldere binnenschalen. De meerwandige koepels van polycarbonaat zijn standaard uitgevoerd met een heldere buitenschaal uit polycarbonaat en een binnenschaal uit helder of opaal acrylaat.

Verkrijgbaar in de vormen vierkant, rechthoek of rond

De Goedlicht lichtkoepels zijn verkrijgbaar in de vormen vierkant, rechthoekig of rond. De schalen van deze vormen koepels zijn bolvormig. De vierkante en rechthoekige variant zijn ook verkrijgbaar in piramidevormige schaal.

Inbraakvertragend bevestigingssysteem

Bij elke bestelling wordt standaard een uniek hoogslagvast polycarbonaat bevestigingssysteem meegeleverd. Dit systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Anti-diefstal kap
  • EPDM ring
  • Optimale afstandsbepaling
  • PE band

Het bevestigingssysteem is voorzien van een schroefdop en een effectieve anti-diefstalzekering welke inbraakvertragend werkt.

Goedlicht-lichtkoepels-anti-diefstal-bevestiging

Eenvoudige montage

Voor de montage van een lichtkoepel en dakopstanden ontvangt u van ons een montage instructie. Nu al nieuwsgierig geworden hoe de montage in zijn werking gaat? Bij elk product kunt u onder downloads de handleiding alvast inzien en downloaden.

10 jaar garantie op lichtkoepels

U heeft 10 jaar garantie op lichtkoepels, opstanden en ventilatieramen. De producten dienen volgens de Goedlicht voorschriften gemonteerd te worden. 

Dagkantkokers voor een strakke afwerking van het plafond

Met een dagkantkoker kunt u de ruimte tussen het binnenplafond en de opstand strak afwerken. Ze zijn gemaakt van PVC en zijn verkrijgbaar in vierkante, rechthoekige en ronde modellen. U heeft keuze uit de twee verschillende hoogtes 60 cm en 100 cm, welke naar eigen wens is in te korten. Wilt u LED verlichting in de koker? Vraag onze klantenservice naar de mogelijkheden.

Laatst bekeken

Eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid

Goedlicht ontwikkeld onder de vleugels van de Hak4t groep een nieuwe lijn lichtproducten, die bestaat uit lichtstraten, kunststof lichtkoepels, vlakke lichtkoepels glas, lichtbuizen, led-verlichting en zonwering gecombineerd met zonne- energie voor een brede doelgroep. Een compleet concept dat uitblinkt in eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid.
Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep