• Ruim 30 jaar ervaring
  • Eigen fabriek
  • ISO 9001 gecertificeerd

Dagkantkokers voor een nette afwerking van de dagkant

Dagkantkokers van Goedlicht zijn de oplossing om sparingen onder lichtkoepels op een eenvoudige manier strak af te werken. De uit PVC vervaardigde koker komt in plaats van een aftimmering. Hiermee is de overgang tussen de lichtkoepel en het plafond in één keer afgewerkt. Het assortiment van Goedlicht bestaat uit vierkante, rechthoekige en ronde dagkantkokers en deze zijn in hoogtes van 60 cm en 100 cm verkrijgbaar. De flens van een dagkant is 5 cm. 

De afmetingen en diameters zijn weergegeven in dagmaten, waardoor eenvoudig een dagkantkoker bij de juiste opstand gekozen kan worden. Alle Goedlicht dagkantkokers zijn afgewerkt in wit (RAL 9016). Let op dat bij een ventilerende lichtkoepel de werking van de spindel niet wordt belemmerd door de dagkantkoker.

Lees meer Verberg extra tekst
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Een nette afwerking van je lichtkoepel of lichtstraat!

Een dagkantkoker is een kant en klare binnenafwerking aan de binnenzijde van een daglichtproduct zoals kunststof lichtkoepels of vlakke lichtkoepels van glas. Het is ook van toepassing als een dagkantafwerking van modulaire lichtstraten.

Het zorgt ervoor dat het binnenplafond strak en netjes is afgewerkt. Een ander bijkomend voordeel is dat je de dagkant niet meer hoeft af te werken met een aftimmering of gyproc. 

Ronde dagkantkokers

Ronde dagkantafwerkingen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende hoogtes. De maten variëren van 60 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm en 150 cm hoog. 

Standaard hebben wij twee varianten in ons assortiment. Het gaat dan om de meest gebruikte hoogtes 60 cm en 100 cm. 

Bevestiging van de dagkantkoker

Allereest is het belangrijk om te weten hoe hoog de dagkantkoker moet worden. Een dergelijke koker kun je namelijk eenvoudig inkorten door er een deel van af te slijpen. 

Meet de hoogte tussen het (vals) plafond en de bovenflens van de opstand. Teken deze hoogte vervolgens af op de koker. Tot slot kun je de dagkantkoker afslijpen op de markeerlijn.  

Steek de dagkantafwerking in de opstand langs de binnenzijde naar boven. Bevestig de dagkantkoker bovenaan aan de opstand met aangepaste schroeven. Wij adviseren om de schroefgaten voor te boren. 

Zorg ervoor dat de onderflens van de koker aansluit tegen het (vals) plafond. Voorzie een extra verankering ter hoogte van de gewelven. Schroef gelijkmatig en zorg dat de dagkantkoker niet vervormt.

Dagkantkokers met korting voor zakelijke klanten

Zakelijke klanten kunnen dagkantkokers aanschaffen met een korting. Maak een klantaccount aan via Mijn account op onze webshop. 

Wij controleren vervolgens het account en sturen je een bericht dat het account actief is. Wanneer je bent ingelogd met een zakelijk klantaccount dan worden prijzen in exclusief BTW getoond. 

Laatst bekeken

Eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid

Goedlicht ontwikkelt onder de vleugels van de Hak4t groep een nieuwe lijn lichtproducten, die bestaat uit lichtstraten, kunststof lichtkoepels, vlakke lichtkoepels glas, lichtbuizen, LED verlichting en zonwering gecombineerd met zonne energie voor een brede doelgroep. Een compleet concept dat uitblinkt in eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid.
Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep