• Ruim 30 jaar ervaring
  • Eigen fabriek
  • ISO 9001 gecertificeerd
Lichtstroom (lm)

Randlicht LEDpaneel

Het randlicht LEDpaneel van Goedlicht onderscheidt zich van de conventionele volvlak LEDpaneel door de concentratie van de LED-lichtbronnen langs de randen van het paneel. Door toepassing van nieuwe LEDtechniek zorgt deze opstelling dankzij de bredere stralingshoek voor meer lichtopbrengst en levert toch een even grote lichtsterkte op werkvlakniveau. Bovendien is dit randlicht LEDpaneel 30% energiezuiniger dan de meest voorkomende volvlak LEDpanelen.

Lichtstroom (lm)

Volvlak LEDpaneel

Het volvlak LEDpaneel is inmiddels een bekende vervanger voor de aloude tl-verlichting. Het totale vlak van dit paneel wordt egaal verlicht. Hierdoor ontstaat een grote lichtintensiteit aan het plafond. Dat is niet prettig voor de ogen, terwijl de lichtintensiteit vermindert ter hoogte van het bureau- of werkvlak.

Lichtstroom (lm)

Traditioneel TL-armatuur

Tegenwoordig is de basisverlichting in kantoren veelal TL-verlichting. Daarbij wordt het energieverbruik veroorzaakt door de TL-buis én het voorschakelapparaat (ook wel starter genoemd). Tegenwoordig zijn er energiezuinige alternatieven in de vorm van LED verlichting voor conventionele TL-verlichting.

Lichtstroom (lm)

LM79 / LM80 rapport

In een LM79 of LM80 rapport wordt aangegeven dat de LEDverlichting voldoet aan de eisen die de overheid stelt. De gegevens hierin worden gemeten door onafhankelijk geaccrediteerde instellingen. Deze instellingen genereren hierna officiële meetrapportages, die opgenomen worden in het LM79- en LM80-rapport.

Lichtstroom (lm)

Lichtstroom (lm)

Hoeveelheid licht die een lichtbron per seconde in alle richtingen uitstraalt. Eenheid voor lichtstroom is Lumen (lm).

Lichtstroom (lm)

Lichtsterkte (cd)

Lichtsterkte van een lichtbron is de hoeveelheid licht die de bron afgeeft. De lichtsterkte is de in een bepaalde richting (hoek) uitgestraalde lichtstroom. Eenheid voor lichtsterkte is Candela (cd).

Lichtstroom (lm)

Verlichtingssterkte (lx)

De verlichtingssterkte of illuminatie is de totale invallende lichtstroom die op een bepaald oppervlak terecht komt. Eenheid voor verlichtingssterkte is Lux (lx).

Lichtstroom (lm)

Luminantie (cd/m²)

De luminantie is de hoeveelheid licht die per oppervlakte eenheid wordt uitgestraald of weerkaatst. De eenheid voor luminantie word uitgedrukt in candela per vierkante meter (cd/m²).

Lichtstroom (lm)

Licht en straling (nm)

Licht is elektromagnetische straling met het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog. Straling tussen de 360 en 830 nm. De verschillende golflengten worden door het oog gezien als verschillende kleuren. De eenheid van straling wordt weergegeven in nanometer (nm).

Lichtstroom (lm)

Lichtrendement (lm/W)

Lichtrendement geeft aan welk deel van het opgenomen elektrisch vermogen wordt omgezet in licht. De eenheid voor lichtrendement wordt uitgedrukt in lumen per watt (lm/W).

Lichtstroom (lm)

Kleurtemperatuur (K)

De kleurtemperatuur van een lichtbron voor wit licht is gedefinieerd als de temperatuur van een zwart lichaam waarvan het uitgestraalde licht dezelfde kleurindruk geeft als de werkelijke lichtbron. De eenheid voor kleurtemperatuur wordt uitgedrukt kelvin (K).

Lichtstroom (lm)

Lichtkleur

De lichtkleur wordt zeer goed beschreven door de kleurtemperatuur. Men kan drie groepen onderscheiden: Warmwit: <3000K Helderwit: 3000 - 5000K Daglichtwit: >5000K Lampen met dezelfde lichtkleur kunnen zeer verschillende kleurweergave-eigenschappen hebben. Dit komt doordat de spectrale samenstelling van het licht sterkt verschilt.

Lichtstroom (lm)

Kleurweergaveindex

De kleurwaarneming door het menselijk oog is afhankelijk van de kleurweergave-eigenschappen van de lichtbron en wordt uitgedrukt in Ra op basis van de kleurweergave-index. Deze geeft aan in hoeverre de kleuren van een object, zoals waargenomen door het oog, overeenstemmen met die van een referentielichtbron. Een lichtbron met Ra=100 geeft alle kleuren optimaal weer. Hoe lager de Ra-waarde, hoe moeilijker kleurherkenning wordt. De minimale Ra-waarde op kantoor of school moet 80 zijn.

Lichtstroom (lm)

UGR-waarde

De UGR-waarde (Unified Glare Rating) is een waarde die de mate van onbehaaglijke verblinding aangeeft. Hoe lager de waarde, hoe minder lichthinder gebruikers vermoedelijk zullen ervaren. Het toepassen van de juiste verlichting verdient veel aandacht omdat dit van grote invloed is op de productiviteit en het functioneren van de mens. Het licht moet helder genoeg zijn om werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, maar mag geen schittering of verblinding veroorzaken. De UGR-waarde van het randlicht LEDpaneel is zeer laag (<16) waardoor het toepasbaar is in zelfs de meest veeleisende omgevingen waar juist zo'n lage UGR-waarde van belang is.

Lichtstroom (lm)

Garantie

Garantie is een begrip waarmee men aangeeft dat men ergens voor instaat. Een ander woord voor garantie is waarborg. Wanneer een verkoper van een product een garantie geeft op de kwaliteit van het product, betekent dit dat hij ervoor instaat dat het product voldoet aan de beloofde eisen (bron: garantie-Wikipedia). 
Goedlicht onderscheid een productkwaliteit garantie waarbij Goedlicht garandeert dat, wanneer haar producten geleverd zijn aan de eerste koper, deze vrij van materiaal - en fabricage fouten zijn. Daarnaast geeft Goedlicht een aanvullende werkingsduur garantie welke afhankelijk van het gekozen Goedlicht product kan oplopen tot 20 jaar vanaf de datum waarop de koper het product koopt. Klik voor hier voor meer informatie over het Goedlicht garantie certificaat en garantie bepalingen.

Lees meer Verberg extra tekst
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Complete lichtoplossingen

Goedlicht maakt innovatieve duurzame licht oplossingen waarbij lichtdoorlatende constructies in glas en/of kunststof leidend zijn. Daar waar nodig wordt het ondersteund met dynamisch kunstlicht of geremd door zon- en warmtewering en indien mogelijk geïntegreerd met zonne-energie opwekking. Hierdoor ontstaat een uniek energie neutraal lichtklimaat.

Laatst bekeken

Eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid

Goedlicht ontwikkelt onder de vleugels van de Hak4t groep een nieuwe lijn lichtproducten, die bestaat uit lichtstraten, kunststof lichtkoepels, vlakke lichtkoepels glas, lichtbuizen, LED verlichting en zonwering gecombineerd met zonne energie voor een brede doelgroep. Een compleet concept dat uitblinkt in eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid.
Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep