• Ruim 30 jaar ervaring
 • Eigen fabriek
 • ISO 9001 gecertificeerd

Lichtstraat HR++ glas zadeldak met bouwkundig kopschot

Productomschrijving

Het zadeldak is een al eeuwenlang toegepaste dakconstructie. Door zijn vorm is het een stabiel concept dat zich ruimschoots heeft bewezen. Bij relatief kleine overspanningen geeft een zadeldak een ruimer gevoel, omdat het dak de hoogte in gaat.

Bij grote overspanningen is de vorm van het zadeldak ook een voordeel vanwege de constructief gunstige waarde.
Een ideale oplossing om meer daglicht, ook wel natuurlijk licht genoemd, in jouw woonkamer, keuken, kantoor, veranda of overkapping naar binnen te halen.

Voor de constructie van deze Goedlicht lichtstraat glas zadeldak met bouwkundig kopschot is gebruik gemaakt van onderhoudsarme aluminium profielen. De hellingshoek van deze lichtstraat glas zadeldak is 30°, wat zorgt voor een goede afwatering.
Het voordeel is ook nog eens dat de voorbereide losse profielen als een bouwpakket bij jou worden afgeleverd. Jij hoeft het alleen nog maar in elkaar te zetten. 

Beglazing lichtstraat zadelkap 

Isolatie is belangrijk bij de keuze van de beglazing van een lichtstraat. Je wilt immers niet dat de warmte vanuit de woning verloren gaat of de kou van buiten naar binnen komt. Enkel glas is daarom geen optie.

Onze lichtstraat zadelkap is dan ook voorzien van dubbel isolatieglas HR++.

Ben je op zoek naar een daglichtconstructie met zonwerend, beloopbaar en gehard glas, dan is de vlakke lichtkoepel glas HR++ beloopbaar een goede keuze.

Lichtstraat zadelkap kleuren 

Deze Goedlicht zadeldak met bouwkundig kopschot is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo heb je keuze uit antracietgrijs (RAL 7016), gitzwart (RAL 9005) en wit (RAL 9010), 1 laags 60µm, glansgraad: 85%.

De aluminium profielen van het lichtstraat systeem worden voorzien een poedercoating. Door het poedercoaten zijn de profielen beter beschermd tegen invloeden van buitenaf en is de coating sterker.

Zadeldak afmetingen

De Goedlicht lichtstraat wordt geleverd in verschillende vaste maatvoeringen. Ben je op zoek naar een andere maat? Neem contact met ons op, dan kijken we samen welk product wel aansluit bij jouw wensen.

Opstand voor lichtstraat glas zadeldak 

De opstand waar het aluminium profielsysteem op wordt gemonteerd, wordt niet meegeleverd en dient door derden (bijvoorbeeld een aannemer of handige doe-het-zelver) aangebracht te worden.

Om alles passend te krijgen is het belangrijk dat de opstand de volgende maatvoeringen heeft:

 • Opstandbreedte lengte richting: 100 mm
 • Opstandbreedte kopse kant: 70 mm

Let op dat de dakbedekking tot op de opstand aangebracht wordt.

Voorbeeld: een lichtstraat zadeldak heeft een dagmaat van 1.930 x 1.000 mm (afmeting lengte: 2.000 mm x breedte: 1.000 mm), dan is de buitenwerkse opstand maat: 2.070 x 1.200 mm.

Zie de details met een maatvoeringtabel van alle buitenwerkse opstand afmetingen van de opstand in de download Goedlicht SM OPSTAND ZADELDAK BOUWKUNDIG KOPSCHOT.

Alle afmetingen zijn op basis van een maximale karakteristieke sneeuwlast van 1 kN/m² en een maximale karakteristieke windlast van 1,5 kN/m². Let op lichtstraten glas zijn niet incidenteel beloopbaar!

Informatie omtrent de levering van de lichtstraat zadeldak

Het is fijn om te weten hoe de levering van deze lichtstraat gaat plaatsvinden. 

Onze lichtstraten worden als een bouwpakket met voorbereide aluminium profielen geleverd inclusief de bevestigingsmaterialen. Met de bijbehorende montagehandleiding kun je deze gemakkelijk zelf monteren.

Wij hebben alle informatie omtrent de levering inclusief tips voor jou op een rij gezet op onze pagina bestellen en leveren. Lees deze goed door zodat je voorbereid bent om straks lekker te genieten van het extra daglicht!

Technische specificaties

Materiaal constructie
Aluminium
Kleur
Gitzwart (RAL 9005), Zuiver wit (RAL 9010), Antracietgrijs (RAL 7016)
Opstand
Niet standaard meegeleverd
Beglazing
Dubbel glas HR++ (6 -15g - 44.2)
U-waarde (Beglazing)
1,1 W/m²K
Lichttransmissie (LTA)
81%
Bevestigingsmaterialen
Standaard meegeleverd
Garantie
10 jaar
Isolatiewaarde
Op aanvraag
€ 2.940,30 Incl. BTW € 3.267,00 10% korting

Levertijd 5 weken

Lengte x Breedte:

Kleur frame:


 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • PayPal
 • Postnl
 • Eigen fabriek
 • Betrouwbare merken
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • ISO 9001 gecertificeerd

Zit uw maat of uitvoering er niet bij?

Klik hier! Zit uw maat of uitvoering er niet bij?
Klanten kochten ook
Klanten bekeken ook
10% korting
Lichtstraat HR++ glas lessenaarsdak Lichtstraat HR++ glas lessenaarsdak
Vanaf € 2.468,70 € 2.743,00
10% korting
10% korting
Solatube 53cm rond plat dak Solatube 53cm rond plat dak
Vanaf € 945,25 € 1.050,28
Insectenhor Insectenhor
Vanaf € 159,28
Laatst bekeken

Eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid

Goedlicht ontwikkelt onder de vleugels van de Hak4t groep een nieuwe lijn lichtproducten, die bestaat uit lichtstraten, kunststof lichtkoepels, vlakke lichtkoepels glas, lichtbuizen, LED verlichting en zonwering gecombineerd met zonne energie voor een brede doelgroep. Een compleet concept dat uitblinkt in eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid.
Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep