• Ruim 30 jaar ervaring
 • Eigen fabriek
 • ISO 9001 gecertificeerd

Lichtkoepel AC bolvormig 2-wandig incl. PVC opstand 300mm

Productomschrijving

Goedlicht 2-wandige koudebrugvrije lichtkoepel wordt geleverd inclusief een geïsoleerde PVC opstand. De hoogte van deze opstand is 300 mm. De lichtkoepel is voorzien van een meerpuntssluiting en een 2-wandige opale acrylaat (PMMA) beglazing. Dankzij de toegepaste uiterst weersbestendige afdichtingsmaterialen (EPDM) blijft deze koepel 10-tallen jaren wind- en waterdicht. 

Lichtkoepel afmetingen

Daksparing-lichtkoepel-goedlicht

Wanneer we spreken over afmetingen van een lichtkoepel spelen 2 begrippen een rol: De dak-uitsparing en de dagmaat. De daksparing is de opening in uw dak. De dagmaat is de opening aan de bovenzijde van de opstand. De daksparingsmaat van deze lichtkoepel is de dagmaat van de lichtkoepel + 200 mm (20 cm). Voorbeeld: dagmaat 300 x 800 mm = daksparing 500 x 1000 mm.

Isolatiewaarde lichtkoepel volgens bouwbesluit

In lid 9 van artikel 5.3 van het Bouwbesluit vinden we de gestelde eisen over de isolatiewaarde van lichtkoepels.

“Artikel 5.3 Thermische isolatie
Ramen, deuren en kozijnen in een in het eerste tot en met achtste lid bedoelde scheidingsconstructie hebben een volgens NEN 1068 bepaalde warmtedoorgangscoëfficiënt van ten hoogste 2,2 W/m²•K. De gemiddelde warmtedoorgangscoëfficiënt van de ramen, deuren en kozijnen in de in het eerste tot en met achtste lid bedoelde scheidingsconstructies van een bouwwerk is, bepaald volgens een bij ministeriële regeling gegeven bepalingsmethode, ten hoogste 1,65 W/m²K”

Lichtkoepels en platdakramen worden in dit kader gelijkgesteld aan ramen, deuren en kozijnen. Lichtkoepels die zijn voorzien van een thermisch onderbroken raamkader presteren beter en langer wanneer het aankomt op wind- en waterdichtheid, levensduur en - dankzij de doorlopende spouw tussen de gehele beglazing - isolerend vermogen. Daarmee voldoet onze 2-wandige koepel al aan het bouwbesluit dat een maximale Urc-waarde voorschrijft van 2,2 W/m²K. Dit betekent natuurlijk niet dat een keus voor een 3- of 4-wandige koepel onverstandig is, zéker niet wanneer het verwarmde woon- of werkruimten betreft; dan is een 3- of 4-wandige koepel wat ons betreft een must!

Technische specificaties

Beglazing
2-wandig acrylaat opaal/opaal
Lichttransmissie (LTA)
68%
Geluidsisolatiewaarde (dB)
22 dB
Urc-waarde (isolatiewaarde complete set)
1,6 W/m²K
Opstand
PVC 300 mm
Garantie
5 jaar
€ 638,88 Incl. BTW

Levertijd op aanvraag

Dagmaat:


 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • PayPal
 • Postnl
 • Eigen fabriek
 • Betrouwbare merken
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • ISO 9001 gecertificeerd

Zit uw maat of uitvoering er niet bij?

Klik hier! Zit uw maat of uitvoering er niet bij?
Klanten kochten ook
Klanten bekeken ook
10% korting
Lichtstraat HR++ glas lessenaarsdak Lichtstraat HR++ glas lessenaarsdak
Vanaf € 2.468,70 € 2.743,00
10% korting
10% korting
Solatube 53cm vierkant plat dak Solatube 53cm vierkant plat dak
Vanaf € 1.215,32 € 1.350,36
10% korting
Laatst bekeken

Eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid

Goedlicht ontwikkelt onder de vleugels van de Hak4t groep een nieuwe lijn lichtproducten, die bestaat uit lichtstraten, kunststof lichtkoepels, vlakke lichtkoepels glas, lichtbuizen, LED verlichting en zonwering gecombineerd met zonne energie voor een brede doelgroep. Een compleet concept dat uitblinkt in eenvoud, slimme technologie en duurzaamheid.
Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep