• Ruim 30 jaar ervaring
  • Eigen fabriek
  • ISO 9001 gecertificeerd

Invloed van goed licht op je welzijn

Goed licht – daar word je beter van. Met deze titel trapte NRC het artikel af. Laat dit ons nou bekend in de oren klinken! Daglicht is van invloed op de stemming, productiviteit en slaapgedrag van mensen. Het stimuleert ook belangrijke processen in het lichaam, zoals de aanmaak van vitamines. En zorgt ervoor dat je je prettiger voelt. Wij schreven hier al eens over in onze webshop: http://bit.ly/2uNSFNy.

Tips voor meer daglicht

Ben je overdag op plekken waar weinig daglicht komt? Dan worden hersenen minder gestimuleerd en ben je suffer, minder productief en slaap je slechter. Te weinig licht beïnvloedt bovendien je stemming negatief en kan zelfs tot depressies leiden, zegt chronobioloog Marijke Gordijn. Wij hebben een aantal simpele tips voor je om gedurende de dag thuis of op je werk meer licht tot je te nemen:
- Ga vaker naar buiten en verkort je tijd binnen, loop in de pauze bijvoorbeeld een rondje buiten.
- Ga zo dicht mogelijk bij het raam zitten.
- Houd de gordijnen overdag zoveel mogelijk open.
- Blijf ’s avond niet binnen zitten; doe een buitenactiviteit.

Nog te vaak is goed licht een minder belangrijk thema voor werkgevers. Toch vreemd omdat zoals genoemd goede verlichting veel positieve effecten heeft! Pellemans beschrijft in haar artikel dat ook met dynamisch kunstlicht het stimulerende effect is na te bootsen. Het dynamisch licht stimuleert een normaal dagverloop, met ’s ochtends feller, blauwer licht en aan het eind van de middag zachter, roder licht.

Goed licht producten

Ervaar wat goed licht doet met onze gezondheid! Op https://www.goedlicht.nl/ kunnen zowel particulieren als bedrijven eenvoudige en snel goed licht producten bestellen zoals lichtkoepels, daklichten, daglichtbuizen, lichtstraten en (dynamisch) LED verlichting. En lees meer over de voordelen van LED verlichting en daglicht. Alles voor een beter leef- en werkklimaat. Heb je vragen over goed licht? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Benieuwd naar het hele artikel van het NRC? Lees het hier: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/02/19/goed-licht-daar-word-je-beter-van-a3991039
Auteur: Jette Pelleman

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de Privacyverklaring en cookies.

Goedlicht is een handelsnaam van de Hak4t groep